Hyviä tapoja rahoittaa hankintasi
RSS icon Home icon
 • Erilaista yritysmarkkinointia

  Posted on May 19th, 2017 Miss Cecelia Feil No comments

  Tuotteiden markkinointi on hyvin keskeinen osa yrityksen toimintaa, ja ehdottomasti myös edellytys sen menestykselle. Laadukas tuote ja oikea hinta eivät yksinään takaa menestystä, sillä tuotteen on myös löydettävä oikea asiakaskunta sekä vakuutettava asiakas juuri kyseisen tuotteen valinnasta. Markkinointi on siis yrityksen avaintekijä, mutta onneksi tänä päivänä markkinointi on helpompaa ja tehokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin sosiaalisen median räjähdysmäisen kasvun myötä. Digitaalisen median mahdollisuudet ovat miltei rajattomat, sillä ne tavoittavat tavalla tai toisella lähes jokaisen ihmisen. Mutta, kun mukaan lasketaan vielä perinteiset markkinointikanavat, onkin lista jo pitkä;

  • Promo-tuotteet Yksi perinteistä markkinointikanavista on erilaiset promo-tuotteet, joihin painetaan yrityksen logo tai nimi. Monasti kyse on pienistä ja helposti jaettavista tuotteista kuten kynät, t-paidat tai mukit, joita jaetaan asiakkaille vaikkapa messuilla tai markkinoilla.
  • Ilmaistuotteet Hyvin suosituiksi on viime aikoina tulleet erilaiset ilmaistuotteet, joita yritykset jakavat asiakkaille esimerkiksi internetin välityksellä. Tuotteen tilaaminen voi edellyttää myös osallistumista asiakaskyselyyn tai kirjautumista jäseneksi yrityksen sivustolle. Itse tuote on kuitenkin tilaajalle ilmainen ja samalla toimii tehokkaana markkinointikanavana yritykselle.
  • Sponsorointi Urheilun sponsorointi on myös vahvasti kasvava markkinointikanava. Urheilua seuraa miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, joten markkinointi sen välityksellä on tehokasta, ja samalla sponsoroiva yritys tukee urheilutoimintaa.
  • Sosiaalinen media Sosiaalinen media on edullinen ja samalla ehkä tämän päivän tehokkain markkinointikanava. Internetin välityksellä tavoittaa hyvin laajan yleisön, ja esimerkiksi Facebookin tai blogin välityksellä voi tieto levitä jopa ilmaiseksi. Yritykset voivat toki myös ostaa mainostilaa suosituilta sivustoilta, jolloin oikean kohderyhmän tavoittaa tehokkaimmin. Ohjeita nettimainontaan löytää esimerkiksi Yrittäjien kotisivustolta.
  • Messut ja tapahtumat Markkinoinnissa on kyse siitä, että tuote on näkyvillä ja esillä siellä missä ihmiset ovat. Perinteisiä tapaamispaikkoja ovat erilaiset messut ja tapahtumat, joihin kokoontuu ihmisiä juuri tietyn aiheen houkuttamina. Monasti messujen ideana onkin juuri järjestää kohtaamispaikka, jossa tietyt tuotteet löytävät oikean asiakkaan.