Hyviä tapoja rahoittaa hankintasi
RSS icon Home icon
 • Suojaa yhteisösi ensiapuvälineiden avulla

  Posted on February 27th, 2022 Miss Cecelia Feil No comments

  Usein kauppojen seinillä näkee vihreitä säilytysbokseja. Olet varmasti miettinyt, mitä niissä säilytetään?

  Tuntomerkkeinä tuolle vihreälle laatikolle on yleinen hälytysnumero: 112. Siitä myös selviää, kuinka laitetta käytetään. Jottei pidetä hullua jännityksessä, paljastan laitteen nimen: Defibrillaattori! Koitapa lausua kyseinen sana muutaman viskipaukun jälkeen…

  Milloin defibrillaattori auttaa?

  Suomen Sydänliiton sivustoilta selviää, että defibrillaattoria tarvitaan sydänpysähdyksen jälkeen. Defibrillaattori eli sydäniskulaite käyttää hyödykseen tasavirtasähköä. Sydämen kärsiessä rytmihäiriöitä, auttaa sähkö sitä ikään kuin käynnistymään uudelleen. Sitä voisi siis verrata auton natokaapeleihin.

  Laite opastaa ummikonkin käyttämään sitä oikein. Tärkeintä on kuitenkin, kuten jokaisessa onnettomuustapauksessa, ilmoittaa asiasta hoitohenkilökunnalle.

  Koska tärkeintä sydänpysähdyksessä on aika, toimeen on tartuttava nopeasti. Siksi jokaisella työpaikalla on defibrillaattorivastaava, joka huolehtii, että defibrillaattori toimii, että kaikki saavat tarvittavan koulutuksen sekä tiedot laitteesta sekä rekisteröi sen def.fi -palveluun.

  Ensiapuvälineiden hinta

  Mitä tällainen sitten maksaa? Ensiaputarvike.fi tarjoaa defibrillaattorit ja siihen tarvittavat varaosat edullisesti. Markkinoiden korkeinta laatua noudattavat, terveysviranomaisten hyväksymät laitteet voivat pelastaa henkiä. Voiko sen arvoa mitata? Siksipä työpaikalle tuhannen euron sijoitus voi poikia itsensä takaisin hädän koittaessa.

  Medkit.fi mainitsee tärkeän seikan: Mitä jos hoitohenkilökunta ei ehdi ruuhkan keskeltä kiireiselle tehtävälle, joka sijaitsee laitakaupungilla? Tällaisia paikkoja ovat lentokentät, uima-, liikunta- sekä jäähallit ja useat isommat tavaratalot. Tällöin minuutit, jopa sekunnit, ratkaisevat. Laitteen oikea käyttö voi pelastaa ihmishenkiä, kunhan itse ei jää toimettomaksi.