Hyviä tapoja rahoittaa hankintasi
RSS icon Home icon
 • Minustako kahvilanpitäjä?

  Posted on August 14th, 2019 Miss Cecelia Feil No comments

  Oman liiketoiminnan aloittaminen on kiehtova ajatus. Suunnitelmaa yleensä kypsytellään jonkin aikaa, jotta voi varmistua siitä, että kaikki tarpeellinen on otettu huomioon. Yksi hyvä tapa aloittaa yrittäminen on perustaa pienyritys alalla, jonka jo hallitsee. Vaikka yrittämisessä on aina odotettavissa yllätyksiä nurkan takana, niihin on helpompi varautua, mikäli ala on tuttu.

  Asiat tärkeysjärjestykseen

  Yrityksen perustamisessa on monta huomioon otettavaa vaihetta, mutta liika ei voida korostaa rahan sujuvaa liikkumista. Tärkeimmästä päästä neuvoja on: hanki toimiva maksujärjestelmä. Asiakas ei pidä siitä, että joutuu maksutilanteessa odottamaan suorituksen läpi menemistä. Lisäksi se antaa yrittäjästä harrastelijamaisen vaikutelman, mikä ei koskaan ole hyvää mainosta. Varsinkin uusi yritys luo maineensa tyhjästä.On ihmisiä, jotka haluavat maksaa käteisellä. Varsinkin pikkusummat. Käteisen rahan liikuttelu on kuitenkin melko hintavaa, ja järkevää olisikin rohkaista asiakkaita käyttämään korttimaksua. Vaikka tuntuisi, ettei pienessä yrityksessä kannata satsata isoja summia kassajärjestelmään, saattaa se kokonaisuudessa jopa säästää rahaa toimiessaan samalla varastokirjanpitona. Toimiva kassajärjestelmä ei ole pelkkä kassakone, vaan pitää silmällä kokonaisuutta.

  Rahan pitää liikkua

  On olemassa sujuvia kassajärjestelmiä, jotka sopeutuvat yhtä lailla pieneen kuin isompaankin yritykseen. Tarpeen mukaan se myös laajenee yrityksen mukana, ja sehän on kuitenkin aina yrittäjän pyrkimyksenä. Kahvilaa perustettaessa on hyvin tärkeää kartoittaa alan kilpailu alueella. Pitää selvittää, millaisia kahviloita lähistöllä on, ja mitä erilaista voi itse tarjota tuleville asiakkaille.Liiketoimintasuunnitelma kertoo paitsi kilpailutilanteen, myös budjetin. Kuluja pitää tarkastella realistisesti ja tulevaisuuteen katsoen, ettei tule säästäneeksi väärässä paikassa. Mikäli jonkun tarpeellisen tavaran tai asian hinta tuntuu korkealta, kannattaa pohtia, mistä saisi aikaa myöten epäilemättä aikaa ja rahaa säästävään systeemiin kuitenkin jostakin rahoituksen. Rahoitusvaihtoehtoja on tänä päivänä monenlaisia, joten kannattaa tutustua mahdollisuuksiin.

  Yritä, erehdy ja etsi apua

  Kahvilan perustaminen ei aina ole helppoa, ja on paljon huomioon otettavia asioita. Onneksi näitä voi tarkastella liiketoimintasuunnitelmassa. Kannattaa hankkia apua vaikkapa uusyrityskeskuksista, joissa on neuvontapalvelu. Toimivat kassajärjestelmät ovat leivonnaisten ja viihtyisän ympäristön lisäksi tärkeitä yksityiskohtia uuden kahvilayrittäjän alkutaipaleella. Taistelu asiakkaista on kovaa joka alalla, myös pullien ja leivonnaisten pehmeässä maailmassa.